Passeig fluvial

Un altre dels projectes previstos i que probablement siga realitat en aquesta mateixa legislatura és el passeig fluvial que permetria passejar des del Parc Salvador Castell fins la Xopera. Com es pot vore en la imatge de baix, treta del Pla General d'Ordenació Urbana o PGOU (PDF), el passeig arranca de la prolongació de Bernat Guinovart i bordeja el riu. El punt d'eixida coincideix en un dels extrems del futur pont dels Maristes, que permetrà connectar les dos carreteres que van a Alzira sense entrar al nucli urbà. Els habitatges il·legals que existeixen en eixe punt seran enderrocades per tal de donar pas al passeig. Imagine que les persones que allí viuen seran reallotjades en habitatges socials que encara no estan construïts, però que l'Equip de Govern probablement farà prop d'allí.

El primer meandre del riu Magre apareix en la imatge en verd i es tracta del futur recinte firal on probablement es munten les casetes de la Setmana de Bous o les parades de Expo-Salut.

La primera mitat del passeig està acompanyada d'una calçada per a vehicles que després de passar darrere dels col·legis Cervantes i Ribalta, connectarà amb la futura rotonda entre el camí de la Creueta i la carretera a Alzira CV-5120, que, per cert, és prou necessària donat la perillositat de l'encreuament actual.

El PGOU sembla que no reflecteix les obres que s'estan fent en la zona on es van habilitar els pàrquings del Campionat de Piragüisme.

Respecte al passeig en sí, donat que està fora del nucli urbà, si que tindran prou espai per a crear la secció de 5.70 metres més calçada que el mateix PP va promoure abans d'eleccions i que es pot vore en la següent imatge:

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Bueno, tot açó serà si hi han diners, perquè en la reducció tan important d'ingressos que està patint l'Ajuntament, no seria d'estranyar que aquest i altres projectes es suspenguen fins a temps més favorables econòmicament.


Article


5 comentarios:

  1. Anònim divendres, de maig 23, 2008 1:20:00 p. m.

    eixe PGOU ja és el bò?

     
  2. Anònim dilluns, de maig 26, 2008 9:30:00 a. m.

    En la web de l'Ajuntament està qualificat com a provisional. En qualsevol cas, porta en eixe estat des de fa ja molts mesos i dubte que canvie substancialment.

     
  3. Anònim dilluns, de maig 26, 2008 9:36:00 a. m.

    Igual no és el lloc més adeqüat, però de moment m'agradaria que algemesi.info continuara reflectint les noticies a internet sobre el poble. Un usuari que signa com a 10+2 proposa "Que els blogs algemesinenc fiquen enllaços per a votar a les meravelles valencianes «link» el mes s'acaba i perdem una oportunitat de votar en aquest mes...".

     
  4. Anònim dijous, de juny 05, 2008 5:44:00 p. m.

    soc usuari del passeig fluvial pero per altra banda del riu sec, saps si esta previst alguna cosa per eixa part.

    El nou pont supose que tindra en compte eixe cami ja existent, no

     
  5. Anònim dissabte, de juny 07, 2008 10:12:00 p. m.

    Hola Girbés. No sé com està el tema a l'altra banda del riu. Una de les meues propostes arranca des del col·legi dels Maristes fins a l'altura del Raval (cap al Nord). Per un altra banda, al final del camí que parles hi ha una zona d'arbres que possiblement, algun dia, l'Ajuntament intente potenciar. En qualsevol cas, tot està relacionat amb el pont dels Maristes i segons tinc entès, encara tardaran prou de temps en fer-lo. Ara falten diners i les prioritats son altres, com el tercer cinturó de circumval·lació de València, que ens passa prop.