Jardins

Algemesí compta actualment en molt poques zones verdes respecte a la seua població. Per desgràcia, l'aigua és un bé escàs i la tendència actual és la de urbanitzar espais oberts en molt poca vegetació. Així i tot, Algemesí no només no compta en avingudes amples, tampoc tenim grans àrees enjardinades del tipus del Parc de l'Alquenència d'Alzira. Aquest article pretén donar resposta a eixes greus mancances.

  1. Font Salutis compta amb un jardí de dimensions considerables. Abans o després l'Ajuntament haurà de parlar en la ordre propietària i pensar un destí per a l'edifici (semblant a l'asil de Sueca). En qualsevol cas, tenim ja un jardí junt a l'edifici, tapiat i abandonat. L'Ajuntament deuria recuperar eixa zona per a gaudiment dels algemesinencs. Suggerisc que compte amb horari i que tanque les seues portes de nit.
  2. Al costat de l'Ajuntament tenim un solar tancat a la mateixa altura que un altre que ja es va habilitar junt al corro. Si es convertira també en jardí permetria oferir una millor visió del nou edifici de l'Ajuntament. A més a més, aquest solar, unit a eixe jardí del corro, a la placeta del Carbó, i, en un futur, a la zona verda que es crearà en la illa de cases de darrere de l'Ajuntament, permetrien crear un cinturó verd al mateix centre neuràlgic i històric del poble.
  3. Quan a Algemesí parlem d'un àrea d'oci que compte amb arbres, inevitablement ens ve al cap la Xopera. Lamentablement, no disposem al terme d'un bosc com a tal, sinó més bé d'un xicotet lloc amb uns quants arbres. Pense que es deuria fomentar la extensió de la zona aprofitant les voreres del riu. No tenim la sort que tenen altres municipis com Alzira o Carcaixent, amb moltes més zones verdes, però sempre estem a temps d'anar ampliant les que tenim. Propose la ampliació de la Xopera cap al poble seguint els marges del riu (a un i altre costat).
  4. Ja posats, per què no ampliar també la llacuna del Samaruc? Per què no millorar l'accés i fomentar la seua assistència a grups determinats?



Més gran


Article


2 comentarios:

  1. Anònim divendres, de maig 16, 2008 1:58:00 p. m.

    Soc un usuari habitual de les voreres del riu magre fins a la xopera.(ja siga correguent o pasejant) Pense que es podria fer una bona restructuració de tota eixa zona amb mes arbres durant el trajecte, iluminiació i també una mic mes de seguretat

     
  2. Anònim dilluns, de maig 26, 2008 9:31:00 a. m.

    Sospite que tot el poble estarà d'acord en el que proposes. Al final, com tot, es redueix a una qüestió de diners i voluntat política.