Una font d'informació inversemblant per a la futura reforma del parc

A la revista quinzenal La Ribera apareix una noticia sobre el nou tram del parc Salvador Castell inaugurat recentment. Amb la noticia apareix una imatge generada per ordinador per il·lustrar-la. El que m'ha cridat l'atenció és el fet que no només apareix en primer lloc el nou tram, sinó que també es pot veure la resta del parc. Pose a continuació la imatge i comente el que m'ha cridat l'atenció:


  1. No sé si aquestes palmeres ja estan plantades i només han reflectit el que ja hi ha, però m'han cridat l'atenció.
  2. La zona del restaurant La Terrassa canvia prou. Ahí és on es construirà el futur pàrquing. Podem veure un nou edifici de planta irregular i de funció desconeguda. Es possible que tinga la funció de substituir el bar actual , però no deixa de ser una especulació. A la part esquerre s'esten una zona oberta sense cap element verd apreciable (un sequer com dirien alguns).
  3. Apareix una estructura coberta que sembla estar oberta per baix i tapada per tendals, com les que es munten a la setmana de bous.
  4. Desapareix completament la illa que l'anterior equip de govern va reformar amb una olivera i altres plantacions i que, encara que recentment va arreglar-se un poc, a dia de hui torna a estar abandonada. Al seu lloc apareix una font seguint la línia traçada per la primera reforma.
  5. Encara que semble mentida, els arbres més alts sembla que sobreviuran a la futura reforma. Es distingeix un àrea gran que, espere, es tracte d'una zona verda amb gespa.
  6. Tal i com vaig proposar a l'anterior article, sembla que el lateral del parc passa a ser per a vianants. No distingeix bé el que són eixes línies que arriben fins el carrer Figueres, però vaig a pensar que es tracta de terreny guanyat als cotxes i regalat als algemesinencs.
  7. La propera reforma del tercer tram (front l'institut) està massa lluny per distingir gran cosa. Però s'aprecia que una filera de figueres desapareix (seguim amb la febre anti-arbre) i dona pas a un altra zona oberta sense ombres i a un tram de carrer on s'obligarà als vehicles a circular a velocitat més reduïda.
En primer lloc, lamentar que ens assabentem així dels projectes de l'Ajuntament. Amb una imatge xicoteta que il·lustra un article d'una revista aliena a l'Ajuntament.

Supose que en algun moment ens intentaran vendre la moto dient que el tema esta obert a la participació ciutadana, i potser convoquen alguna reunió amb cartes als veïns a la que aniran vint o trenta persones majors a la que les proposaran dos variants mínimes d'aquest mateix projecte. Però com es pot comprovar a la imatge, les coses ja estan prou marcades, definides i decidides. Una vegada més a callar i a votar NOMÉS cada quatre anys. Trist. Visca la participació ciutadana!


divendres, 20 d’agost de 2010
5 comentarios
Vínculos a esta entrada