Un parc per a persones i no per a vehicles

Diuen les males llengües que els "mausoleus" del primer tram reformat del Parc són fruit de la ràbia per la quantitat de canvis que el projecte va patir des del seu orige. He sentit que el projecte original intentava alliberar un o dos dels costats del Parc per als vianants de manera que els vehicles rodarien lluny d'ell i fora més parc i menys avinguda. Lamentablement, el resultat final, com tots sabem, ha sigut molt menys atrevit.

Ja he dit alguna vegada que la part d'Algemesí que transcorre vora el riu Magre és la pitjor comunicada. Des de la nova rotonda de la Plaça d'Alacant fins Bernat Guinovart, només algun tram està preparat per al trànsit que suporta. Deuríem de fer força per demanar que es construirà el pont dels Maristes. Eixa seria la solució millor donat que molt del trànsit es podria desviar per fora del nucli urbà amb el que això suposaria per a la zona del Parc.

Així que unint els dos problemes (alliberar terreny al Parc per als vianants i buscant nous trajectes per als cotxes) he intentat trobar una proposta que ho permetera. La proposta aprofita les vores del riu que contenen varies cases que segons el PGOU deuen desaparèixer i que permetrien crear nous vials amb noves opcions de trànsit. Fins i tot al punt de fer innecessari el trànsit per la part del Parc que acaba de ser reformada:



No cal ressaltar els beneficis d'una proposta així. Un poble amb més zones sense cotxes és un poble més tranquil, més amable i on tots viuríem moltíssim més a gust. Esperem que les prioritats dels nostres polítics coincidisquen amb les dels ciutadans...


dimecres, 3 de febrer de 2010
0 comentarios
Vínculos a esta entrada