Projecte de construcció de la variant d'Alzira a Albalat (CV-505)

A la web de l'Ajuntament d'Alzira està publicat el pla de participació pública del projecte de variant de la carretera entre Alzira i Albalat en la zona del polígon d'Alzira. Com tots sabem, aquesta via suporta un trànsit exagerat per a la seua capacitat i, per la forma que s'ha permès la construcció, ara és inviable ampliar-la per lo que és necessària desviar-la, en aquest cas, per la vora del riu Xúquer.



Com es pot vore al plànol, hi ha una rotonda nova al mig de la variant que connectarà amb la nova rotonda de La Guitarra per un costat i que podrà connectar en un futur amb la ITV per damunt del Xúquer amb un nou pont, tal i com expressava fa un parell de posts al criticar el nou pont anunciat a l'altura del Tulell.

Un altre detall: per una vegada els tècnics sembla que sí han fet el seu treball i al punt d'unió de la nova variant amb la conflictiva carretera coneguda pel pont groc (McDonalds) han creat una nova rotonda que distribuirà millor el trànsit junt amb la del tany espinat. En qualsevol cas, seria recomanable que consideraren la opció que vaig explicar al seu dia per a descongestionar aquesta última rotonda: desviar fora de la rotonda el trànsit que agafaria la primera eixida amb una via directa. Si tinc opció a expressar-ho als responsables del projecte pels mecanismes que ofereix la llei, així ho faré.

Una curiositat, s'heu adonat que la CV-505 no se li va renovar el asfalt just al creuar al terme d'Algemesí. Va ser per raons polítiques? (manava el PSPV quan es va fer). A cas els cotxes que fan ús de la carretera canvien d'ideologia política al creuar eixa línia imaginària que separa Algemesí d'Alzira?


dimarts, 22 de desembre de 2009
2 comentarios
Vínculos a esta entrada  

Dos propostes alternatives de transport públic

En aquests moments, la Mancomunitat està fent una enquesta sobre Mobilitat Urbana com a part del estudi que s'està fent l'Ajuntament per tal d'optimitzar els carrers, l'entorn i el transport a Algemesí. Com sabeu, posar carrils-bici com molts demanen és pràcticament impossible a menys que els tanquem al trànsit tradicional de vehicles. Acostumats com estem a agafar el cotxe per a qualsevol tonteria, la idea que acabarem agraint tots és que resulte menys atractiu per als veïns agafar el cotxe i més atractiu anar a peu o agafar la bici.

En realitat, el nostre terme urbà no és suficientment gran com per a posar una línia d'autobús, però així i tot no deixa de ser un exercici curiós especular sobre com podria ser eixa línia en cas que l'Ajuntament decidira a apostar per un "micro-bus". Els dos trajectes tancats següents són alternatius. El primer fa un recorregut més interior. L'altre recorre més les afores i arriba fins el polígon de Cotes. Ha resultat interessant intentar ubicar les parades de manera que caigueren en llocs on no molesten al trànsit, estiguen prou separades entre elles i caiguen en llocs d'interès.

S'admeten suggerències.

Interior (~28 minuts):



Exterior (~45 minuts):


dijous, 17 de desembre de 2009
0 comentarios
Vínculos a esta entrada  

Projecte de Aparcament al soterrani del Centre Polivalent "Verge de la Salut"

Aquesta setmana ha aparegut publicat a la Web de l'Ajuntament la primera fase del centre polivalent "Verge de la Salut" que es construirà a El Pla. Es tracta de la planta de soterrani, dedicada a aparcaments i que compta amb un presupost de licitació de 4.812.597,61 euros, per a aprofitar unes ajudes FEDER de la Unió Europea del 2007 que estan en torn als 3 milions d'euros. A continuació podeu llegir els primers paràgrafs de la memòria i alguns plànols descriptius.







Se trata del Proyecto de Ejecución de un aparcamiento subterráneo para vehículos (coches y bicicletas) que consta de una sola planta bajo rasante, este aparcamiento está relacionado con la futura construcción del “Centre Polivalent” que se realizará sobre su vertical. Este proyecto está incluido en las ayudas FEDER (convocatoria 2007)

El solar objeto del presente proyecto de ejecución tiene una superficie de 4927.56 m2, con una configuración rectangular con lindes a tres calles y con medianera en el lado Este a un edificio de viviendas de reciente construcción que dispone de dos sótanos aparcamiento. Está situado en la zona oeste del Sector residencial “EL PLÀ”. Las calles a las que da fachada son La Safor, La Marina y Els Serrans.


dimecres, 2 de desembre de 2009
1 comentarios
Vínculos a esta entrada