Renovant un altre tram del Parc

Fa unes setmanes va eixir a licitació un nou tram del parc. Les obres començaran, probablement, després de bous i el pressupost puja a 578.387,60 € (uns 96 milions de pessetes).

Fa uns mesos, amb la inauguració de la nova rotonda de la Ronda d'Alzira vaig suggerir les que quedaven per fer, inclosa una en els semàfors del final del carrer Sant Josep de Calassanç. Recordem que eixa zona té certes limitacions que trauen dels nervis a més d'un:

  • Els semàfors duren molt poc (uns 10 segons) per als que volen entrar a la Ronda d'Alzira o volen creuar pel pas de vianants
  • Hi han dos incorporacions una enfront de l'altra i no està clar qui té la preferència (es suposa que els que venen des del Parc tenen un "cediu el pas" però no està ben pintat al terra)
  • Els que venen des del carrer Trafalgar tenen un STOP, però una vegada incorporats, suposen un perill als que estan incorporant-se des dels semàfors perquè no se'ls esperen
  • El semàfor per als que venen des de l'estació deu ser invisible o deu tindre algun problema perquè més de la mitat (conteu-ho si podeu) dels cotxes se'l boten en roig generant situacions de perill. I estem parlant del semàfor que més temps es passa en verd.

Per tot açò demanaria que els responsables de l'Ajuntament es plantejen la possibilitat d'aprofitar les noves obres del parc per fer una rotonda com l'anterior i agilizar el tràfic en eixa zona i, al mateix temps, obligar a reduir la velocitat en eixe tram que, segons el projecte, està destinat a convertir-se en boulevard.

Les imatges següents han sigut extretes de la documentació publicada.



proposta de rotonda:


secció:









Ah, per cert, aquests bancs tenen respatller per recolzar l'esquena.


Article