Llista de coses per fer més urgents que reformar un parc

Qualsevol diria veient que les obres del parc van a començar ja mateixa que les prioritats dins de l'Ajuntament no les tenen massa ben marcades. Potser un recordatori del que pense que queda per fer i és prou més urgent podria ser d'utilitat als nostres regidors:

 1. Rotonda Ronda d'Alzira - Plaça Argentina. És més que important. Un lloc que suporta un tràfic exagerat, amb tres entrades i quatre eixides, amb un semàfor ubicat després d'una corba. La següent rotonda cap Alzira està a més d'un kilòmetre i la següent cap a València està a la mateixa distància. (Més detalls ací).
 2. Rotonda del Camí de la Creueta amb la CV-512 (Ctra. Alzira pel pont del Xúquer). És tracta d'un encreuament molt perillós. Segons el PGOU està dins de la població i crec que depèn ja de l'Ajuntament.
 3. Rotonda de l'estació. Com he dit abans, les dos rondes no tenen les rotondes necessàries per a regular el tràfic òptimament i evitar desplaçaments i semàfors innecessaris. (Més detalls ací).
 4. Últim tram de l'Avinguda de Bernat Guinovart, des del carrer Sant Benet fins Pasqual Ferrer hi ha fet només un sentit i l'accés és molt perillós, agreujat per que al principi coincideix en la eixida d'un nou carrer. A banda, el tram central fins el riu deuria ser més que atractiu per a "lluir-se" i demostrar com fa els parcs el partit que governa. Sembla que ho vorem igual, però desfent el que ja està fet.
 5. Relacionat amb l'anterior: construcció del pont dels Maristes. Vital per a connectar les dos carreteres a Alzira sense tindre que travessar tot el poble.
 6. Recinte firal. Important per a minimitzar el malestar que suposa tindre les casetes de setmana de bous al parc Salvador Castell.
 7. Zona d'oci. La promesa eterna. La famosa plaça amb "pubs i locals per a la joventut". Sospite que passaran molts anys abans que es convertisca en realitat. La joventut sempre paga els plats. Per cert, el lloc ideal seria prop del recinte firal, que ja es va pensar al seu dia amb una muralla d'arbres per a reduir el soroll, però el fet d'estar planejat junt a una zona de creixement dubte que se duga a terme: els diners dels constructors manen.
 8. Parc del centre. Aprofitant l'interior de la illa de cases formada per els carrers Berca, Capella i Figueres. Es va planejar inclús aprofitar el subsol per fer aparcaments. Hi han moltes propietats implicades i dubte molt que es faça a curt o mitjan termini.
 9. L'intercanviador. Una infraestructura necessària i convenient donat l'afluència de habitants d'altres poblacions. A banda, la parada actual d'autobusos junt la Biblioteca desapareixerà obligant a buscar alternatives. El lloc idoni seria junt l'estació de ferrocarril. (Més detalls ací).
 10. El campus esportiu. Un altra de les promeses eternament incomplides. Com la joventut, a l'esport li tocarà esperar. Encara que possiblement menys.
 11. El cinturó verd. Una franja "furtada" als vehicles i "regalada" als vianants i als ciclistes que li donaria la volta al poble. Està ve començar per el Parc, però no li trobe molt de trellat a un carril-bici que començaria en el carrer Figueres i acabaria en el Patronat. No sé, igual m'oblide d'alguna cosa. (Més detalls ací).
 12. Carril bici cap a Alzira o Guadassuar. Al igual que Alzira-Carcaixent o l'Alcúdia-Carlet, ens fa falta una via per a passejar a peu o en bici. (Més detalls ací).
Espere haver sigut d'ajuda, encara que la llista no pretén ser exhaustiva. Supose que 600 000 euros hui en dia no donen per a tant (done per entès que no hi han partides ocultes, clar) però segurament en eixos diners es podrien fer varies de les coses que he mencionat ací dalt. Va! que no pot ser tan difícil triar bé.


Article


4 comentarios:

 1. Anònim dimarts, d’octubre 21, 2008 10:40:00 p. m.

  La veritat és que tots els projectes que has exposat ahí dalt són molt necessaris. Però clar, per a que es fagen realitat han de ser una prioritat de l'equip de govern cosa que dubte molt. Aquesta gent, tot allò que no siga els seus elevats sous i desfer parcs i talar arbres, així com desfer tot allò que feren els demés, no és una prioritat, o almenys això sembla que estan demostrant.

   
 2. Anònim diumenge, d’octubre 26, 2008 8:57:00 p. m.

  No se qui eres però jo no donaria tantes pistes per corregir la politica local. Deixa que caiga pel propi pes a vore si amb un poc de sort l'armen ben grossa i els toca fer unes eleccions anticipades o una mocioneta de censura.

   
 3. Anònim dilluns, d’octubre 27, 2008 7:59:00 p. m.

  Al del comentari anterior: Tranquil que no hi ha perill!! Tant de bó tingueren un minim de trellat i considraren aquestes propostes, almenys alguna d'elles. A més per a qué volem anticipar les eleccións si, de moment, no tenen a ningú enfront??

   
 4. Anònim divendres, de novembre 14, 2008 11:03:00 a. m.

  si a la reforma del parc! nia q innovar... a pasat en atress zones del poble i ningu sa queisat!