Una rotonda en la estació

Ja clavats en Setembre, les martellades, les dolçaines i el bullici per tot arreu contrasten en el silenci d'Agost (on estaveu tots? ;-)

En aquest article vull proposar una possibilitat per a corregir el que crec que va ser una decissió nefasta dels nostres dirigents: no habilitar el pas de vehicles en el pas inferior de la estació. No tinc les dades tècniques, però una ullada a les dimensions del tunel, molt semblant al del Carrascalet, fan pensar que es podria encara aprofitar el pas per a vehicles en un únic sentit (les dimensions són en apariència majors que les del pas inferior de Silla, i allí passen cotxes sense problemes).

Aprofitant que l'Ajuntament encara conserva la propietat del solar d'enfront de la Estació i que el paró de la construcció fa preveure que no es construirà res allí en molt de temps, suggerisc la possibilitat de crear una rotonda en un punt que considere fonamental, entre altres raons perquè els canvis de sentit en les dos rondes (Alzira i Calvari) és un tema delicat donat la inexistència al seu traçat d'aquest element tan útil.

S'ha de tindre en compte també que quan el Mercat estiga acabat, el carrer Muntanya canviarà el seu sentit de circulació cap a l'estació.

L'interior de la rotonda seria transitable a peu de forma que resultaria de la convergència dels camins que la gent fa servir per arribar i eixir de la Estació. De fet, la mateixa rotonda podria tindre algun homenatge al tren o alguna cosa semblant donat el paper que ha fet a la Ciutat.

No sé si hi han problemes tècnics per a fer possible aquesta proposta. Em consta que les raons del govern actual per a desestimar el projecte anterior era l'accés rodat al túnel de dos sentits de circulació, però crec que en cap moment s'han plantejat la possibilitat de fer només un i per a cotxes.


Article