Bulevard

Algemesí és una ciutat un tant curiosa. A diferència d'altres ciutats com Alzira o Xàtiva, no contem en cap via d'una amplària gran que vertebre la ciutat i li done vida i un espai obert al centre. És una llàstima que el nou PGOU no contemple eixa mancança.

Lo que vull proposar és la creació d'un cinturó exterior que bordejaria el riu Magre pel sud, de forma que el gros del tràfic que suporten les rondes d'Alzira i del Calvari, permetent la creació d'un bulevard de sentit únic i desviant el tràfic per l'exterior de l'actual nucli urbà.

El punt d'eixida estaria en el col·legi dels Maristes, i enllaçaria en la futura carretera que després de creuar el riu aniria a la rotonda d'inici de la carretera de dos carrils per sentit a Alzira. Eixa carretera ja està contemplada en el PGOU actual. Des d'eixe punt i per mig d'una rotonda enllaçaria en l'actual entrada del poble des d'Alzira, abans de creuar el pont. Continuaria fins la via del tren i respectant els arbres que hi han a la vora del riu, creuaria la via (propose un pas inferior) i arribaria fins a la carretera de Guadassuar a la eixida del pont, enllaçant en un altra rotonda. L'últim tram continuaria per la vora del riu fins que el creuaria a l'altura de la rotonda de la nova Copal, en la que enllaçaria.

Esta via connectaria els tres ponts per l'exterior de la població, permetent reduir el tràfic de l'interior i possibilitant la creació d'un bulevard aprofitant les Rondes d'Alzira i Calvari que quedarien en un sentit només (el sentit contrari quedaria a l'altre costat de les vies). A continuació es pot observar un plànol de la població en la proposta dibuixada.


Més gran


Article