Anàlisi de la proposta de Mercat del PP

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Fer clic per vore en gran (1561x1981)


És del meu interès analitzar la proposta que el Partit Popular va fer en Campanya Electoral respecte a la idea que tenien per a la creació d'un Mercat "a peu pla". En la anterior imatge es pot vore clarament que sembla que tenen una proposta prou definida en quant a accessos, forma del Mercat i delimitació de les zones per a vianants. L'edifici proposat, en forma de L, deixaria oberta una plaça relativament reduïda davant mateix del carrer Mossen Blanch i seguint unes línies paral·leles a les existents en la plaça. Eixa plaça seria, efectivament, més visible des de l'eix Vives-Segura, però també el faria més perillós per als xiquets i molt més exposat al soroll.

És la meua opinió que els nous espais es guanyen per als vianants més que per als conductors i entenc des d'aquest punt de vista que els espais oberts haurien d'estar més amagats del tràfic rodat, servint el mateix edifici del Mercat com a límit d'eixe espai obert i com a aïllant acústic. La mateixa idea proposta pel PP podria aprofitar-se d'eixe avantatge simplement canviant d'ubicació el mateix edifici, de forma que l'ala més curta passaria a la part inferior del dibuix.

També vull destacar que la proposta no incloïa qué fer en el tràfic però he d'insistir en la importància d'aquest extrem. No només estem parlant de l'eix de tràfic més important de la ciutat, també afecta plenament al tràfic d'autobusos que no te una alternativa clara donat que el carrer Sant Josep de Calassanç no sembla tindre l'amplària adequada. No sé si el jurat considerarà la importància d'aquest fet i m'agradaria que s'estudiara be el tema donat que es tracta d'una oportunitat molt bona per a adequar tota la zona i evitar el problema que tenim en l'encreuament entre Calassanç, Muntanya i Segura, focus habitual d'embossament.

Deduïsc que la proposta guanyadora del Concurs d'Idees no serà molt distinta d'eixa idea presentada al díptic. També espere que siga la millor idea la que isca guanyadora independentment del nivell de compliment dels requisits establits en les bases del concurs.


Article