Suggerència per construir tres plantes soterrades de garatges

A aquesta web on descriuen un projecte d'un edifici d'aparcaments a Roterdam (Holanda), i que té quatre plantes soterrades, m'ha cridat l'atenció un detall al respecte de la seu mètode de construcció. Traduïsc:

Un inusual mètode de construcció es va utilitzar per construir l'estacionament soterrat dels nivells; el mètode de parets-sostre. Aquest mètode no s'inicia amb la excavació de tota la profunditat necessària, on l'estructura es construeix des de la base, sinó que inverteix el procediment de construcció. Primer la excavació es porta a terme a la profunditat del primer nivell d'aparcament, i es construeix la base de la primera planta de soterrani. Aquesta base s'utilitza per donar suport a les palplanxes en tots els costats. Després d'això, el terreny sota el terra s'excava i el posterior sòl es construeix damunt de l'anterior, avançant cap avall pis a pis. La eliminació de la terra es porta a terme a través de les obertures del sòl en cada planta.

En resum, han innovat amb un procediment molt menys perillós de cara a les construccions dels voltants ja que al mateix temps que es va fent la excavació, es va establint la estructura. No sé si així l'obra seria més cara (segurament), però cal considerar també el que es guanya en seguritat.



Per cert, l'edifici d'aparcaments és realment estètic.


Article


2 comentarios:

  1. Anònim dilluns, de juliol 27, 2009 12:15:00 p. m.

    Sobre el sistema d'execució proposat, tinc els meus dubtes en quan a viabilitat. Supose que quan estudiares arquitectura ja estudiaries el sistema i sobretot me fa por d'allò que anomenes edifici estètic. Sobre estètica hi ha molt escrit, igual es que jo no he llegit el suficient...

     
  2. Creixent dimarts, d’agost 25, 2009 2:16:00 p. m.

    Hola. Només era una proposta i una curiositat. Ja supose que serà descartada immediatament (sobre tot pel cost i perquè les tècniques actuals com el mur-pantalla son prou segures com per a arribar a l'extrem que he proposat).

    No he estudiat arquitectura. I sobre lo de estètic, tens raó en que es tracta d'una cosa d'allò més subjectiva, però a mi m'agrada...