La CV-50 més prop

Respecte a la CV-50 o tercer cinturó de València, que ja vaig tractar en un anterior article, en la nova web cv50alcudiasueca.com, creada a finals de febrer, els adjudicataris de les obres Intraesa-Prover ofereixen molta més informació. Destaquen dos imatges, una sobre foto satèl·lit (Google Maps) i un altra sobre cartografia, on s'explica el traçat de la futura carretera:




La anterior ampliació de la zona d'Algemesí, deixa vore una serie de fets:
  • El corredor sur, de fer-se, deixaria sense efecte el futur pont dels maristes i aïllaria (recordem que estem parlant d'una carretera), la xopera. En qualsevol cas, no deixa de ser cert que, possiblement, siga la via més necessària per a evitar molt del tràfic urbà.
  • La presencia d'eixes vies, tant al nord com al sud, potenciarà molt el desenvolupament comercial i industrial de la ciutat.
  • El corredor centre ens donarà eixida cap a qualsevol direcció ràpidament (fins l'Autovia per anar a València o continuant en la CV-50 per a dirigir-nos a qualsevol altre punt com Madrid o Barcelona).
  • Es deurà tractar l'estudi de les connexions amb la Autopista AP-7 i seria bon moment per a considerar la possibilitat de canviar el punt d'accés (com vaig proposar al seu dia) i tindre així un altra forma d'aplegar gratuïtament a València.

En fi, el fet que estiguem en aquest punt (proces de participació pública) dona a entendre que les obres no tardaran a començar.

Per cert, en la reunió informativa que l'Ajuntament va convocar ahir divendres 27, el senyor Alcalde va recriminar al PSOE que no fera pàrquings baix de l'Avinguda Bernat Guinovart (aprofitant de pas que el terreny ja tenia una cota inferior i es deuria menejar menys terra). Done per suposat que el futur Parc que apareix al Pla General d'Ordenació Urbana junt a Bernat Guinovart, en cas de que siga fet per l'actual equip de govern, comptarà amb pàrquings i no cometran el mateix error que han denunciat ahir.

Algú va proposar en la mateixa reunió que s'aprofitara la antiga sala Mavi per a fer allí els pàrquings en altura, a una fracció del cost que suposa excavar en la plaça del Mercat. No només és bona idea, la part interior de la illa de cases també està disponible ja que pertany a una sala de banquets que crec que està inactiva:



El senyor Alcalde va contestar que no podien fer allí els pàrquings perquè l'edifici no era propietat de l'Ajuntament. La pregunta és... va consultar al propietari? Es va considerar eixa opció? Hui ja és inviable ja que un nou banc i el mateix Partit Popular han ocupat la part de l'edifici que dona a la plaça.


Article


1 comentarios:

  1. Anònim dissabte, d’abril 04, 2009 4:23:00 p. m.

    L'única opció que baix ningún concepte es deu admetre com a posibilitat és la que rodeja Algemesí pel Sud, actuant sobre Berca, Xexena, la Xopera, Maristes, Cervantes...etc...

    Pel que fa als aparcaments proposats a la plaça del mercat... ja es sap creixent...en certes ocasions per desgràcia: qui paga mana, la qüestió és que ací paguem tots...