Un viver d'empreses

El "Centro de Expresión e Innovación de Nuevas Tecnologías" és un projecte de l'Ajuntament de Madrid que invertirà 24 milions d'euros fins el 2011 per tal de fomentar i divulgar les noves tecnologies i contarà amb àrees expositives, àrees de congressos, viver d'empreses, sales de reunions, etc...



No. No m'he equivocat de bloc i ara vorem per què. Una de les raons per les que la crisi està afectant tan contundentment al nostre país és que, a banda de que la mentalitat de la classe empresarial no ajuda el més mínim (obsessionada amb tindre al treballador controlat més que en la seua productivitat), s'inverteix per damunt de tot en allò que permet a l'empresari guanyar el màxim amb el mínim esforç, però que genera treball de molt baixa qualitat i no ajuda en absolut al creixement solid de la nostra economia.

Un dels edificis (el polivalent) que l'equip de govern planeja construir té com a objectiu les associacions locals. Tal i com denuncia Esquerra Unida al Berca de Gener, comptem amb molts llocs on les associacions ja poden reunir-se com "la Biblioteca, el Teatre, el Casino Lliberal, una sala d’exposicions a l’Ajuntament, el Consell local Agrari, el teatre Jaume I, dos centres socials, un al Raval i un altre al Carrascalet".

Per un altra banda, una aposta segura podria ser invertir en un viver d'empreses, en fomentar la creació d'empreses dedicades a les noves tecnologies, en buscar treball de qualitat que ajude realment a fer més competitiva la nostra societat. En definitiva, apostar per la innovació, per el I+D, per el coneixement i per la gent jove i oblidar-se un poc de la cultura del "pelotasso" que ha fet enriquir-se a uns pocs i que ens esta passant ara una cara factura a tots.

Tant de bo que aquest consell siga escoltat per qui puga encara fer alguna cosa al respecte. No entenc com un equip de govern que va expressar el seu desig de gestionar l'Ajuntament com una empresa per a fer-lo més eficient, no ha pensat en que fomentar l'ocupació de qualitat és, a dia de hui, infinitament més important que crear un edifici amb una finalitat tan poc clara com el que tenen pensat. Realment, estan pensant en el poble?


Article


3 comentarios:

  1. Anònim dilluns, de febrer 02, 2009 9:49:00 a. m.

    Jo seria un dels qui estaria interessat...
    Esperem que futurament, la zona "dotacional" del polígon de Cotes puga aprofitar...ja que, amic meu, l'edifici polivalent, de moment estarà pensat per al que estarà pensat...

    Tots sabem que ficar-li quatre parets a una associació (i que em disculpen) suposa això, posar 4 parets i au!
    Però un víver d'empresses suposa implicació per part de l'administració i recolzaments (a banda dels estatals) continuats.

    Amb la política actual de "pega a foc i fuig" no tenen cabuda aquestes iniciatives...però no és que siga problema d'ací, d'Algemesí, ho vegem a València i en general a l'estat espanyol...

    En fí... cada vegada gent més preparada per acabar aplicant doctorats en genètica i aeronautica en el caixer d'un carreful...

     
  2. Anònim dimarts, de febrer 03, 2009 12:03:00 a. m.

    Potser tingues raó. Potser siga cert això que diuen de que un optimista no és més que un pessimista mal informat. Però si aquest missatge arriba a qui té poder de decisió en nom del poble, i tria voluntàriament ignorar-lo, podem tindre-ho en compte a l'hora de votar-los o no les properes eleccions.

    Personalment crec que un viver s'identifica perfectament en la seua ideologia, molt més que un edifici polivalent per a "associacions". Un altra cosa és que realment la ideologia la consideren important davant d'altres factors...

     
  3. Anònim dijous, de febrer 19, 2009 11:21:00 p. m.

    l' AJUNTAMENT D'ALGEMESI HA ARREPLEGAT LA TEUA IDEA I LA FER SEVA ALS PROJECTES DEL PLAN DE ZP. VANS A GASTAR-SE UN GRAPAT DE DINERS EN UN MAGATZEM MUNICIPAL, QUANT RESULTA QUE L'AJUNTAMENT CONTRACTA A EMPRESES EXTERNES LES OBRES DE MANTENIMENT.
    EN EL POLIGON DE SEPES I EN EL DE PEPE MIQUEL L'AJUNTAMENT D'ALGEMESI DISPOSSA DE TERRENYS. SAPS QUE VAN A FER D'ELLS? VENDRE-LOS JA QUE, DEL CONTRARI, NO TENEN DINERS AMB ELS QUE FINANÇAR EL DESPROPOSIT DEL MERCAT.