Per fi rotonda en la Ronda d'Alzira

Ens despertem hui en la notícia d'un canvi en el projecte del Parc: Algemesí modifica el proyecto inicial del parque Salvador Castell.

En aquest cas, s'ha corregit una cosa que mai deuria haver passat: la presentació d'un projecte sense tindre en compte la opinió dels que anaven a patir o gaudir després d'ell. És fàcil pensar que "controles" i que saps el que fas i arribar a considerar innecessària la participació ciutadana, però es tracta d'un greu error que damunt sol traduir-se en pèrdua de vots. Haguera segut desitjable per a tots evitar aquesta situació, però més val corregir que insistir en l'error per raons d'orgull absurd. Felicitacions des d'ací.

Encara que a la pàgina de l'Ajuntament on s'anuncia el projecte no hi ha cap novetat, en la notícia de Las Provincias es fa menció d'una nova rotonda a la Ronda d'Alzira, que coincideix amb el que vaig proposar en Abril en aquest mateix blog.

Ja posats, recorde que en aquella ocasió vaig mencionar que l'aspecte estètic de la rotonda era important donat que seria lo primer que es veu al entrar a Algemesí venint d'Alzira. I donat que el carril d'incorporació deixarà d'utilitzar-se, m'agradaria que els nostres dirigents consideraren dos possibilitats en el primer tram de la Ronda d'Alzira fins la nova rotonda:

  1. Hi ha una eixida de garatge on degut a la mala visibilitat a l'hora d'eixir, i a la alta velocitat que agafen els cotxes en eixe tram, ha ocorregut algun accident.
  2. L'espai alliberat pel carril d'incorporació, que deixa de ser necessari, podria aprofitar-se per a separar els dos carrils amb un xicotet jardí, per a ampliar una de les voreres guanyat espai a l'asfalt o, perquè no, per a habilitar l'aparcament en bateria (que seria especialment útil per a les visites quan hi han esdeveniments en la zona, com Setmana de Bous, expo).

Llegint l'article no es pot concloure quina serà la distribució final dels carrers. No sabem si el carril que anava des de davant del patronat fins la rotonda de les granotes serà per a vianants. Si és així, és previsible que només es permeta l'accés a garatges i el carrer perjudicat serà el Ball de la Carxofa que ara mateix està absorbint tot el tràfic antic del Parc.

Tampoc coneguem quin serà el sentit del tràfic al principi del carrer Figueres: una opció és que seguint el Parc des del carrer Sant Josep de Calassanç es puga girar a la dreta i eixir a la nova rotonda o continuar recte i entrar en Figueres; però també es possible que es torne a invertir el sentit de circulació i s'accedisca des del carrer Capella cap al Parc.


Article


1 comentarios:

  1. Anònim dissabte, de març 21, 2009 5:07:00 p. m.

    Respecte al nou disseny del "parc" Salvador Castell, encara que supose que ja està tot tancat, em permet fer una suggerència als nostres dirigents que de segur canviaria l'acceptació per part de molts algemesinencs de les obres que estan portant a terme. Com una imatge val més que mil paraules:

    Font al complex 4TBA de Madrid.