Una font d'informació inversemblant per a la futura reforma del parc

A la revista quinzenal La Ribera apareix una noticia sobre el nou tram del parc Salvador Castell inaugurat recentment. Amb la noticia apareix una imatge generada per ordinador per il·lustrar-la. El que m'ha cridat l'atenció és el fet que no només apareix en primer lloc el nou tram, sinó que també es pot veure la resta del parc. Pose a continuació la imatge i comente el que m'ha cridat l'atenció:


 1. No sé si aquestes palmeres ja estan plantades i només han reflectit el que ja hi ha, però m'han cridat l'atenció.
 2. La zona del restaurant La Terrassa canvia prou. Ahí és on es construirà el futur pàrquing. Podem veure un nou edifici de planta irregular i de funció desconeguda. Es possible que tinga la funció de substituir el bar actual , però no deixa de ser una especulació. A la part esquerre s'esten una zona oberta sense cap element verd apreciable (un sequer com dirien alguns).
 3. Apareix una estructura coberta que sembla estar oberta per baix i tapada per tendals, com les que es munten a la setmana de bous.
 4. Desapareix completament la illa que l'anterior equip de govern va reformar amb una olivera i altres plantacions i que, encara que recentment va arreglar-se un poc, a dia de hui torna a estar abandonada. Al seu lloc apareix una font seguint la línia traçada per la primera reforma.
 5. Encara que semble mentida, els arbres més alts sembla que sobreviuran a la futura reforma. Es distingeix un àrea gran que, espere, es tracte d'una zona verda amb gespa.
 6. Tal i com vaig proposar a l'anterior article, sembla que el lateral del parc passa a ser per a vianants. No distingeix bé el que són eixes línies que arriben fins el carrer Figueres, però vaig a pensar que es tracta de terreny guanyat als cotxes i regalat als algemesinencs.
 7. La propera reforma del tercer tram (front l'institut) està massa lluny per distingir gran cosa. Però s'aprecia que una filera de figueres desapareix (seguim amb la febre anti-arbre) i dona pas a un altra zona oberta sense ombres i a un tram de carrer on s'obligarà als vehicles a circular a velocitat més reduïda.
En primer lloc, lamentar que ens assabentem així dels projectes de l'Ajuntament. Amb una imatge xicoteta que il·lustra un article d'una revista aliena a l'Ajuntament.

Supose que en algun moment ens intentaran vendre la moto dient que el tema esta obert a la participació ciutadana, i potser convoquen alguna reunió amb cartes als veïns a la que aniran vint o trenta persones majors a la que les proposaran dos variants mínimes d'aquest mateix projecte. Però com es pot comprovar a la imatge, les coses ja estan prou marcades, definides i decidides. Una vegada més a callar i a votar NOMÉS cada quatre anys. Trist. Visca la participació ciutadana!


Article


5 comentarios:

 1. Anònim divendres, d’agost 20, 2010 11:30:00 p. m.

  Creixent, jo crec que l'Ajuntament d'Algemesí no intenta ocultar-nos res als ciutadans respecte a este tema. De fet, fa ja més d'un mes que es va presentar el Pla Director de Zones Verdes a la Sala de Plens, on es convocaren als veïns afectats i a tot aquell que vulguera assistir. A més (segons vaig observar), es van col·locar cartells a tots els establiments (com l'algecampus, Mare de Déu, etc) informant d'aquesta presentació, amb data i hora. De fet, pots trobar el Pla Director a la web municipal (a la dreta, en els links d'imatge), on están totes estes fotografíes (inclosa aquesta), amb una alta qualitat i a color, i resol molts dels dubtes que planteges (encara que a mi em queden alguns). Torne a dir, açò ja porta a la web prou de temps. Vinga, confiem un poc, que jo crec que quedarà be. Això de donar prioritat al vianant m'agrada :) ¡Salutacions!

   
 2. Anònim divendres, d’agost 20, 2010 11:36:00 p. m.

  Pel que respecta al punt número 2 que es pot apreciar sobre el mapa, dir-te que quan jo vaig llegir la notícia de la reforma al diari levante (crec recordar que aparegué al mes de juny) allí posava que la reforma incloïa un laberint fet d'arbusts, per als xiquets. Jo vaig interpretar que es tractava d'eixa "figura rara" que al mapa assenyales amb el 2. Res més, la meua opinió son també i, desgraciadament, suposicions.
  Respecte al sequer que dius tu que hi ha al costat, deu ser un sequer "reserva" del que ja hi ha construït, i ben gran que és, i que correspon a la segona fase de remodelació del parc.
  Per cert una pregunta: saps si el futur pàrquing que es va a construïr, només inclou la zona del parc que correspon al bar la terrassa, o s'extendrà des del carrer passeig fins dita zona? Gràcies.

   
 3. Anònim divendres, d’agost 20, 2010 11:45:00 p. m.

  El laberint està inclòs al punt 5. Feu-me cas i, entreu a la web de l'Ajuntament, que està tot.

   
 4. Anònim divendres, d’agost 20, 2010 11:55:00 p. m.

  Bé, i llavors què és el número 2, a mi, al menys, amb les fotografies no em queda gens clar!

   
 5. Anònim dissabte, d’octubre 22, 2011 2:02:00 p. m.

  Pense que ens cal començar a pensar, que ja és complicat demanar això als "civilitzats", en una cultura de l'arbre, que no la tenim. Està molt bé això de floretes per ací, rotondes amb arbustets, etc., però ja ens estaria bé deixar de plantar palmeres que després hem de polvoritzar contaminant-nos els pulmons, etc. Cal plantar arbres arreu, inclús entre el pòrlam dels edificis i parar d'una vegada la tala constant de mimoses i similars a què ens sotmeten els polítics de torn, per als quals l'arbre serveix únicament com a decoració del paisatge. Increïble, però és així: ho sé de bona font.