Una ullada al "Pla de Mobilitat"

Al Pla de Mobilitat (PDF) presentat per la empresa Mecsa per encàrrec de l'Ajuntament, es pot trobar una sèrie d'informacions que poden ser molt interessants, com ara la distribució de la població per barris o dels llocs d'aparcament (guals) per carrer.

Però resulta interessant el plànol que reuneix tots els consells per a resoldre els greus problemes que l'estudi ha trobat. Independentment de la obvia necessitat d'aparcaments al centre/mercat (ningú ho discuteix, un altra cosa és aprofitar per fer garatges privats), el plànol posa en evidència les mancances a nivell de rondes perifèriques que ja he comentat en altres ocasions.


Mostra Proposta pla mobilitat en un mapa més gran

En concret em criden molt l'atenció dos resolucions molt concretes:

  • La creació d'un nou pas inferior entre el pont roig i el pas inferior de la rotonda de la Muixeranga. No puc callar-me que ja vaig denunciar ací que el fet de renunciar al pas de vehicles al pas inferior de la estació era un error gravíssim, una cosa evident per a qualsevol persona que li dedique uns segons a pensar-ho. Les limitacions eren evidents per a posar dos sentits de circulació, però passar de dos a cap em pareixia fatal. Ara queda més clar encara el perquè.
  • Al PGOU ja es preveia la creació d'un nou pont per al trànsit prop de la Pasarel·la. Un pont en eixa zona és important per a evitar el trànsit que suporta el Parc Salvador Castell i col·lindants degut a la falta de vies adequades per a dirigir-se d'un costat a l'altre del poble sense travessar-lo. L'estudi considera insuficient aquest pont i proposa la creació d'un cinturó més allunyat (deixant dins, per exemple, el futur recinte firal). El pont cauria just en la mateixa zona on proposava una de les tres alternatives per a la autovia CV-50 (precisament la que volia Alzira) i que l'Ajuntament no volia perquè tallaria el passeig fluvial i aproparia el trànsit a la Xopera. Supose que en aquest cas es podrien aplicar els mateixos inconvenients.
En fi. Encara que la falta de diners fa que tots aquests projectes probablement queden totalment parats els pròxims anys (sense cacau no hi ha festa), la aportació de noves idees, i el fet que tinguem temps per a tractar aquestes coses amb la cura que mereixen, ens eviten errors com els que s'han comés recentment i aconseguim un consens de tots els grups al voltant de què fer quan ens arriben de nou els diners.


Article


1 comentarios:

  1. JEnric dimecres, de maig 26, 2010 10:01:00 a. m.

    Jo afegiria a eixos últims inconvenients del pont de la passarel.la, el fet de que els maristeros podien anar a peu o en bici, no?