Accés saturat als Maristes

Sempre envoltat de polèmica, l'accés als Maristes va estar més que saturat els passats dies 7 i 8 de gener. La pluja va fer que més gent de la habitual agafara vehicle i com que els policies que regulen el trànsit van preferir no banyar-se, les cues van saturar tota la ronda d'Alzira i més enllà.

Com a que demanar el pont dels Maristes que està previst en el Pla General (ajudaria a descongestionar obrint un nou accés) no sembla estar entre les prioritats de l'equip de govern, millor proposar alguna millora que evite en lo possible que eixes cues es repetisquen.

El principal problema està en el stop que hi ha després de travessar el pont. Molts dels pares que han deixat als xiquets peguen la volta i tornen a passar just per eixe punt però venint des de la carretera complicant l'accés als que volen accedir.

Una opció obvia seria posar una xicoteta rotonda (encara que fora només pintada o marcada amb barreres de plàstic), però que no afectara als que es dirigisquen a Alzira. De tota manera, el problema és molt puntual com per a que una actuació així estiga justificada.

Altra opció, més senzilla i molt mes econòmica seria tornar a posar dos carrils d'eixida: un per a dirigir-se als Maristes i un altre cap a Alzira. Estarien separats per una línia continua de manera que al eixir de la plaça d'Argentina caldria triar ja la destinació. Caldria que a l'inici del pont es rebaixara un tros de ciment per a que els dos carrils puguen accedir al pont. Caldria també que la policia local actuara detenint el trànsit de la carretera per a deixar passar grups de cotxes i evitar així que omplin el carril.

M'agradaria insistir en la necessitat d'eixe nou pont sobre el Magre. Necessari des del punt de vista del trànsit i necessari també per a crear noves opcions de cara a millorar la mobilitat dins del nucli urbà plantejant possibilitats com, per exemple, tallar al trànsit un lateral del nou tram del parc Salvador Castell o completar una ronda exterior de circumval·lació del poble que futures generacions agrairien enormement.


Article


3 comentarios:

  1. Anònim dimarts, de gener 12, 2010 10:11:00 a. m.

    Si van a fer un nou pont, invertir per a millorar les cues per "cuatre" dies de pluja forta a l'any, ho veig una despessa tonta, es pot estalviar qualsevol canvi fins q facen el pont, aixi eixos diners, es gasten en sous per als nostres dirigents.

     
  2. Anònim dijous, de gener 14, 2010 7:12:00 a. m.

    D'acord amb l'anònim anterior, però tu te penses que ja han fet el pont, xiquet? D'ací vint anys parlarem...

     
  3. enric dijous, de juny 10, 2010 12:19:00 a. m.

    el problema que hi ha a Algemesi, es que no hi tenim cap ronda per poder eixir del poble per la part sur. A hores punta tots han de eixir pel mateix carrer no sols els que van als maristes. el 90% treballa fora del poble. A mès a mes s`afegeix la poca seguretat que s`ofereix al vianant i al cicliste , en quan a passos en condicions i continuitat. El urbanisme algemesí es sempre pensant en el cotxe com a vehicle preferent.