I el Mercat?

Passen els dies i res. La última notícia va ser que la Generalitat va obligar a l'Ajuntament a renunciar a l'edifici del Mercat deixant sols el pàrquing de tres plantes per tal de poder acabar l'obra a temps d'eleccions (evidenciant una vegada més que el que "meneja" els polítics són els vots i poques coses més, com les butxaques amples).

Però ara resulta que no hi han diners i el que semblava la sol·lució als problemes de finançament del Mercat té pinta de convertir-se en un solar permanent al centre del poble. El projecte segrestat i sense possibilitat de convertir-se en realitat per uns diners que ningú sap si arribaran. El que semblava una sol·lució va camí de convertir-se en un malson: la gran promesa incomplida.

Les obres de remodelació del Parc semblen innecessàries. Per què les fan pues? Vots! Amb quina cara podria aquest equip tornar a presentar-se a eleccions amb les mans buides si tan "parats" deien que estaven els dirigents anteriors? Les remodelacions són ràpides, econòmiques (segons criteris) i fàcils de vendre (estètica a banda). Però... i el Mercat? Millor no desviem l'atenció.

Ja vaig proposar en el seu moment que amb una única planta de aparcament públic era més que suficient. Una cosa gens arriscada, útil, necessària i que acabaria amortitzant tota l'obra poc a poc. I sense el risc (hui en dia ho és) de fer dos plantes de garatges que podrien quedar buides si la població no respon (com els edificis de VPO al Pla).

Quantes parades hi han ara mateix al Teular? Quantes estan dispostes a pagar el que demane l'Ajuntament quan estiga acabat l'edifici? Segons el projecte guanyador, l'edifici tindrà cabuda per a 17 parades, més una cafeteria, un gimnàs (!?) i una ludoteca.

Soc l'únic que pensa que seria millor idea una galeria comercial on les botigues pogueren convertir-se en despatxos? Sospite que pel camí que a pres l'assumpte, no deu ser tan senzill, però respectant la planta de l'edifici, un encertat canvi de funcions podria convertir la plaça en un niu d'activitat continua. Per posar-ho gràficament:




Sembla que per moments aquest projecte s'està convertint en una gran creïlla calenta, però no deixa de ser una oportunitat perfecta per omplir de vida el centre i respondre a les necessitats reals de l'Algemesí de hui.

M'agradaria que aquestes paraules serviren com a reflexió per a tots els partits polítics, no només el que ara ocupa els despatxos de les regidories. Algemesí es juga més del que sembla i un poc de sensibilitat cap a aquestes necessitats marcaria fàcilment un abans i un després... el que se suposa que tot dirigent li agradaria signar. O no?

No li ho conteu a l'Alcalde però fer-ho bé implica molts vots. Però fer-ho bé no és compatible amb un pas a desnivell només per vianants ni amb parcs on el principal color deixa de ser el verd. Que quede clar.


Article


2 comentarios:

  1. Anònim dissabte, d’octubre 24, 2009 11:12:00 p. m.

    Tampoc queda bé al meu entendre, uns carrers sense arbres!!

     
  2. Anònim dijous, d’octubre 29, 2009 6:35:00 p. m.

    Jo de totes les propostes fetes la que més m'atrau com a ciutadà és el d'una plaça en el centre del poble.