Redefinint la festa amb el futur Recinte Firal

La Setmana de Bous 2009 ha arribat a la seua fi. Al periòdic indiquen que més d'un cadafal s'ha quedat sense omplir per culpa de la crisi. A banda, algunes veus es queixen de com de tancada és la festa (es pot dir el mateix de les Falles) i que no tenim com a tal unes festes en les que puga participar tot el poble.

Per altra banda, el Govern acaba d'anunciar, entre altres coses més negatives, que l'any que ve donarà 5000 milions d'euros als Ajuntaments (un 37% menys que enguany) dins del conegut com a "Plan E". Com sabem, l'Ajuntament d'Algemesí ha decidit invertir enguany eixos diners de Madrid en coses com millorar alguns carrers i crear edificis nous. Però tenim pendent una promesa que els dos partits que governen l'Ajuntament feren en la campanya electoral i que podria influir molt en la festa dels Bous: La zona d'oci.

Però si afegim a la zona d'oci el també pendent recinte firal, es podrien matar dos pardals a l'hora. Parlem d'un àrea contemplada al Pla General de juliol i que estaria ubicat en una revolta del Magre de camí a la Xopera:



Els avantatges d'un àrea tan gran serien molt importants:

  • El fet d'estar fora del poble suposaria que les casetes molestaren menys i pogueren estar més temps obertes els caps de setmana.
  • Es podria aprofitar per a muntar allí la coberta que es va llevar del Mercat vell i tindre així un espai cobert.
  • Els pubs podrien muntar barres per fer negoci allà on estiguera la major quantitat de gent.
  • Un escenari d'esquenes al poble (i així minimitzar el soroll) vindria bé per a esdeveniments que necessiten un espai gran.
  • Com parlem de crear una explanada de múltiples usos, també podria fer-se servir com a aparcament de vehicles.
  • Podrien haver grups de gent que en Setmana de Bous muntaren caseta però no cadafal i obrir així la festa a gent que, a dia de hui, prefereix fugir del poble eixa setmana. Més oferta = més participació.
  • Tindriem un lloc on muntar de nou una disco-mòbil.
  • Si el recinte estiguera tancat com el poliesportiu, l'accés podria estar controlat i així minimitzar els problemes de seguretat.
  • Es compliria una vella reivindicació del poble i, a l'hora, amb dues promeses electorals.
  • Augmentaria la pressió per construir altres dues reivindicacions necessàries: el passeig fluvial -que partiria d'eixe punt, i el nou pont dels Maristes -que tancaria per fi el cinturó que rodeja Algemesí.
  • Tindríem un nou lloc per donar-li un nom, com "Recinte Firal Martí Domínguez" o el de qualsevol altre personatge il·lustre de la ciutat.

El principal problema son els habitatges que s'han construït prop d'allí fa poc, però els compradors deurien saber que abans o després anaven a patir eixa "infraestructura". I, en qualsevol cas, un mur-pantalla fet d'arbres o de la part posterior d'un escenari, podria amortir el soroll. Més encara si les casetes o aquells esdeveniments que generen més soroll, es munten en la part més propera a la Xopera.


diumenge, 27 de setembre del 2009
4 comentarios  

Una consulta i una cita per al dia sense cotxes

Important: perdoneu però me n'he adonat que no apareixen les estadístiques quan voteu (Ara ja deuen aparèixer): Fins ara (28/09/09,09:05) hi han 39 vots dels quals 3 estan contra qualsevol canvi, 5 acceptarien una limitació horària parcial i 31 pensen que es millor plantejar-se una recuperació integral del centre. Intentaré mantenir actualitzades aquestes dades. Gràcies per votar.

Si algú vol incloure aquesta estadística en algun lloc web, que utilitze el següent enllaç:

http://spreadsheets.google.com/viewform?formkey=dFFRcDlqOHV1ZERoR2RDakpQMlNJanc6MA..



dimarts 22 de setembre
DIA SENSE COTXE (NI MOTO)
Anima't i, almenys aquest dia, mou-te a peu, en bici, en bus o en tren.
 I per la vesprada farem una BICICLETADA * (passeig en bici)
eixim a les 19:00 de la Plaça Major (Alzira)
* El casc és recomanable i els menors han de
vindre acompanyats d'algun major responsable.






dijous, 17 de setembre del 2009
0 comentarios  

Repavimentació de El Teular

A la web de l'Ajuntament està publicat el projecte de repavimentació de El Teular. Tal i com es diu a la introducció (PDF):

La intervención tiene el único objetivo de eliminar las patologías producidas por una degradación de la lámina impermeable. impermeabilizando las calles y plaza y sustituyendo el  pavimento.
Com es pot vore a aquest plànol, la actuació no "toca" l'auditori. Voldria plantejar des d'ací l'ús que s'està fent actualment d'eixe espai. Si bé és cert que ocasionalment (una vegada a l'any si no m'equivoque) es celebra algun concert, principalment s'utilitza per xiquets per a jugar, i per a eixe ús la estructura actual en forma de grades no sembla la més adequada i segura. Una plaça a "peu pla" i amb una tanca (on he sentit jo això abans?) potser fora més lògica per eixos altres 364 dies a l'any. I ara que part de l'actuació implica una demolició d'elements existents, potser el moment de plantejar-s'ho.


dimecres, 9 de setembre del 2009
2 comentarios