Tramvia elèctric polivalent

Una de les propostes per a millorar el transport que feia el PP al seu programa electoral era la següent:


09.
Promourem la creació d'un tramvia elèctric polivalent, capaç de circular per vies reservades i per carreteres convencionals, que enllace les principals ciutats de la nostra Comarca i que complemente el sistema ferroviari. Este sistema està estenent-se a Europa pel seu baix cost, respecte amb el medi ambient i rendibilitat. Així mateix, la Generalitat ha promogut set d'estos tramvies (el més pròxim és el que unirà, per la costa, Cullera amb València).


Les possibilitats son dues: una conexió tranviària (tramvia convencional amb infraestructura pròpia) o un autobús elèctric guiat (híbrid de tramvia i bus elèctrico que va per carretera per un carril reservat amb un sistema de guiat per fibra òptica).

Respecte al possible traçat, en aquesta pàgina algú (certament optimista) proposa una extensió de la xarxa de ferrocarrils on podem trobar dos línies noves prop d'Algemesí.
  • Una eixiria de Vilella (Alzira) i passaria per Alzira, Algemesí, Albalat, Polinyà, Riola, Sueca i arribaria fins Cullera.
  • L'altra eixiria de l'Alcudia i passant per Guadassuar, Alzira, Vilella, Carcaixent Nord, la Barraca, Aigües Vives, Benifairó, Tabernes, Xeraco, Gandía, Bellreguard, Oliva i arribaria a Pego.




Referències:
  1. 20minutos.es : El Consell proyecta hacer un tranvía de Valencia a Cullera que pase por Pinedo.
  2. Tranvia.org
  3. Fòrums de SkyScraperCity.com. Molt recomanables, per cert, per a conèixer tota classe de projectes futurs. Per exemple els edificis projectats per a la zona del Tulell a Alzira.


Article