Primeres imatges del concurs del Mercat



Fes clic per vore la imatge en gran...


Tal i com es pot vore en el nou Berca, el projecte guanyador sembla que segueix d'alguna manera el que vaig proposar fa unes setmanes a aquest blog en el seu primer post.

Si finalment es fa així, fer un edifici d'una única planta i pegat a la part est de la plaça per on passa el tràfic més important, els algemesinencs guanyarem un espai gran i molt tranquil al mateix centre comercial del poble.


dilluns, 30 de juny del 2008
0 comentarios  

La CV-50 o el tercer cinturó de València

Aquesta via permetra arribar des de Sueca fins Sagunt Nules passant per Cheste i sense entrar al àrea metropolitana de València, convertint-se en una alternativa per l'exterior a l'actual A-7.

Encara que en un principi la destinació de la nova via era Tavernes que és de fet el trajecte original de la CV-50, finalment s'imposà la opció de desviar-la cap al nord i que el punt final fora Sueca, aprofitant la variant de Sueca que s'obrirà en uns dies.

Alzira, pensant en el seu nou polígon del Pla que s'ubicarà en la carretera d'Albalat la autovia cap a la A-7, va demanar que la CV-50 s'ubicara entre Algemesí i Alzira. Ja fa uns articles vaig proposar que en eixa zona s'ubicara una nova entrada a la AP-7, deixant la actual com a accés gratüit per als algemesinencs i els empresaris del Polígon de Cotes. No sé si alguna autoritat es planteja eixa possibilitat, encara que crec que estava en tots els programes electorals, entre ells el del PP.

Quan els empresaris d'Alzira demanaren eixa opció, Emili Gregori va defendre la opció nord pel perill d'inundacions en cas de que optaren per l'opció entre Algemesí i Alzira. I sembla que finalment serà eixe l'itinerari definitiu.

Aquesta obra, una vegada acabada, obrirà molt les opcions que tenim a la comarca i millorarà les connexions des del punt de vista de les empreses i dels usuaris.



Més gran.


divendres, 27 de juny del 2008
0 comentarios  

Carril bici

Cada vegada que veig l'ús que la gent d'Alzira i Carcaixent o la de l'Alcúdia i Carlet li donen als seus vials per a vianants i bicicletes, no em lleve del cap lo endarrerits que estem en infraestructures tan bàsiques com eixes. També podria dir que deguem ser l'únic poble de 25000 habitants del país que no compta al seu centre urbà en una avinguda ampla i que el vertebre, però eixa és un altra història.


Ara que sembla que l'Ajuntament s'ha decidit a participar en el projecte Ambici de la Mancomunitat i que li dona cert recolzament a l'ús de tan ecològic vehicle, pense que és moment de plantejar-se els propers passos a donar. En primer lloc, s'ha de donar preferència a les vies extra-urbanes, perquè és fora de la població on els vehicles a motor circulen a més velocitat i on suposen un perill més evident per als ciclistes. Per ordre de preferència, consideraria els següents vials:

  1. Polígon de Cotes / Cementeri
  2. Zona poliesportiu
  3. Carrascalet / Copal
  4. La Xopera
  5. Algemesí-Alzira
  6. Algemesí-Guadassuar
  7. Algemesí-Albalat
  8. Cinturó urbà


Hi ha molt per fer. Massa. Els pocs metres que tenim en l'Avinguda de la Generalitat i el Pla son poc més que ridículs si volem apostar realment per alternatives als vehicles de motor. Entenc que el PP també pensava el mateix quan li prometeren al poble el projecte que es veu en el lateral.

Encara que els paral·lelismes en el que acabe de proposar son evidents (bona senyal!), sembla que ells vulguen centrar-se en el nucli urbà. A banda, trobe certament complicat trobar lloc per a eixe carril-bici en el carrer Sant Domènec i pegat a la via del tren fins a l'estació. En qualsevol cas, esperem que l'interes dels pol·lítics per les bicicletes no es reduïsquen a un dia a l'any:


dissabte, 14 de juny del 2008
0 comentarios  

Ambici

Ens enterem pel Berca que Algemesí tindrà 450 bicicletes repartides per 18 bases per a que els veïns pugam fer desplaçaments per la ciutat. Aquesta és la meua proposta per a distribuir eixes bases pensant en reduir al màxim possible les zones que es quedarien massa allunyades d'una base i al mateix temps cobrir punts més allunyats com el polígon de Cotes o el Carrascalet.

Les zones en color roig indiquen les àrees que queden un poc més allunyades (a més de tres carrers) d'una base.

Cal tindre en compte també que la consolidació d'aquests punts serà una referència el dia que Algemesí compte amb una línia d'autobús públic, que per cert no ha proposat fins el moment cap partit polític i les dimensions de la ciutat ja fan pensar que potser siga hora de plantejar-s'ho. Però eixa és un altra història i ha de tractar-se en un altra ocasió. ;-)


Més gran


dilluns, 9 de juny del 2008
3 comentarios  

Més llocs per a aparcar

Per tots és ben conegut el problema de l'aparcament al nostre poble. Per això un dels condicionants del nou mercat és que incloga dues plantes de pàrquings al centre del poble. I també per això s'estan fent gestions per tal de crear nous aparcaments en el Parc (encara que la zona triada potser no siga la més adequada) i en el carrer Escoles (en el que pense que s'està triant un lloc molt complicat per al poc espai disponible).

En aquest últim cas, per exemple, en el que el que es tracta és de alleugerir el problema d'aparcament del carrer Albalat, potser siga més adequat per temes de llocs d'aparcament i proximitat a la mateixa zona, buscar alguna de les naus de caràcter industrial que encara es poden trobar per l'àrea, com la que hi ha en el carrer Organista SOS o els del carrer Covadonga en front del nou Mercadona. Igualment, coneixent el àrea sobre la que creixerà el poble en el futur, pense que es deurien reservar solars per a la possibilitat de construir edificis d'aparcaments. No sabem quina demanda tindrem d'ací uns anys, però tampoc hem previst l'increment del parc d'automòbils i ara estem patint-ho.

Per últim, en l'entorn de la capella hi han dues zones (front al caixer de la Caixa Rural i on es planta la falla de Cabanilles) que podrien urbanitzar-se per tal de guanyar uns pocs llocs més d'aparcament en bateria sense afectar lo més mínim el trànsit. Cal ser un poc avispat per tal de vore llocs d'aparcament on els carrers es fan un poc més amplis, però crec que eixa és una de les obligacions dels polítics als que paguem, i estic ben segur que ells mateixa deuen pensar el mateix. A la nostra ciutat hi han molts més llocs dels que es poden traure aparcaments fàcilment, només és qüestió de posar-li voluntat...


Més gran


dilluns, 2 de juny del 2008
2 comentarios