Per fi rotonda en la Ronda d'Alzira

Ens despertem hui en la notícia d'un canvi en el projecte del Parc: Algemesí modifica el proyecto inicial del parque Salvador Castell.

En aquest cas, s'ha corregit una cosa que mai deuria haver passat: la presentació d'un projecte sense tindre en compte la opinió dels que anaven a patir o gaudir després d'ell. És fàcil pensar que "controles" i que saps el que fas i arribar a considerar innecessària la participació ciutadana, però es tracta d'un greu error que damunt sol traduir-se en pèrdua de vots. Haguera segut desitjable per a tots evitar aquesta situació, però més val corregir que insistir en l'error per raons d'orgull absurd. Felicitacions des d'ací.

Encara que a la pàgina de l'Ajuntament on s'anuncia el projecte no hi ha cap novetat, en la notícia de Las Provincias es fa menció d'una nova rotonda a la Ronda d'Alzira, que coincideix amb el que vaig proposar en Abril en aquest mateix blog.

Ja posats, recorde que en aquella ocasió vaig mencionar que l'aspecte estètic de la rotonda era important donat que seria lo primer que es veu al entrar a Algemesí venint d'Alzira. I donat que el carril d'incorporació deixarà d'utilitzar-se, m'agradaria que els nostres dirigents consideraren dos possibilitats en el primer tram de la Ronda d'Alzira fins la nova rotonda:

  1. Hi ha una eixida de garatge on degut a la mala visibilitat a l'hora d'eixir, i a la alta velocitat que agafen els cotxes en eixe tram, ha ocorregut algun accident.
  2. L'espai alliberat pel carril d'incorporació, que deixa de ser necessari, podria aprofitar-se per a separar els dos carrils amb un xicotet jardí, per a ampliar una de les voreres guanyat espai a l'asfalt o, perquè no, per a habilitar l'aparcament en bateria (que seria especialment útil per a les visites quan hi han esdeveniments en la zona, com Setmana de Bous, expo).

Llegint l'article no es pot concloure quina serà la distribució final dels carrers. No sabem si el carril que anava des de davant del patronat fins la rotonda de les granotes serà per a vianants. Si és així, és previsible que només es permeta l'accés a garatges i el carrer perjudicat serà el Ball de la Carxofa que ara mateix està absorbint tot el tràfic antic del Parc.

Tampoc coneguem quin serà el sentit del tràfic al principi del carrer Figueres: una opció és que seguint el Parc des del carrer Sant Josep de Calassanç es puga girar a la dreta i eixir a la nova rotonda o continuar recte i entrar en Figueres; però també es possible que es torne a invertir el sentit de circulació i s'accedisca des del carrer Capella cap al Parc.


divendres, 27 de febrer del 2009
1 comentarios  

Canvis al voltant d'Alzira

Aquesta notícia de hui anuncia un nou pont sobre el Xúquer paral·lel al de McDonald's. En realitat, tota la zona va a patir una transformació considerable.

En la Conselleria d'Infraestructures i Transport podem trobar aquest PDF en directrius generals. També a la web de la-moncloa.es es poden vore imatges sobre projectes que afecten a la zona, però que ara mateix no estan accessibles (mala sort?). Hi han més detalls a la pàgina participacionpublica-adhara.com

En fi, en base a les descripcions que he anat recollint al llarg de aquestos mesos, puc fer la següent estimació en quant a les pròximes obres que tindran lloc al voltant d'Alzira:

  • Desdoblament de la carretera d'Albalat per darrere de les indústries i al costat del riu Xúquer
  • Nou pont del Xúquer per descongestionar el pont actual (McDonald's)
  • Nou polígon industrial "ITV"
  • Nou parc empresarial El Pla
  • Accés des de Carcaixent a la CV-50
  • Conversió a autovia de la Avinguda de la Ribera (Alzira-Carcaixent, ruta del colesterol)
  • Desdoblament de la CV-50 al sud d'Alzira (circumvalació sud) des de l'accés a Alzira fins la carretera de Tavernes


Més gran.


divendres, 20 de febrer del 2009
0 comentarios  

Un viver d'empreses

El "Centro de Expresión e Innovación de Nuevas Tecnologías" és un projecte de l'Ajuntament de Madrid que invertirà 24 milions d'euros fins el 2011 per tal de fomentar i divulgar les noves tecnologies i contarà amb àrees expositives, àrees de congressos, viver d'empreses, sales de reunions, etc...



No. No m'he equivocat de bloc i ara vorem per què. Una de les raons per les que la crisi està afectant tan contundentment al nostre país és que, a banda de que la mentalitat de la classe empresarial no ajuda el més mínim (obsessionada amb tindre al treballador controlat més que en la seua productivitat), s'inverteix per damunt de tot en allò que permet a l'empresari guanyar el màxim amb el mínim esforç, però que genera treball de molt baixa qualitat i no ajuda en absolut al creixement solid de la nostra economia.

Un dels edificis (el polivalent) que l'equip de govern planeja construir té com a objectiu les associacions locals. Tal i com denuncia Esquerra Unida al Berca de Gener, comptem amb molts llocs on les associacions ja poden reunir-se com "la Biblioteca, el Teatre, el Casino Lliberal, una sala d’exposicions a l’Ajuntament, el Consell local Agrari, el teatre Jaume I, dos centres socials, un al Raval i un altre al Carrascalet".

Per un altra banda, una aposta segura podria ser invertir en un viver d'empreses, en fomentar la creació d'empreses dedicades a les noves tecnologies, en buscar treball de qualitat que ajude realment a fer més competitiva la nostra societat. En definitiva, apostar per la innovació, per el I+D, per el coneixement i per la gent jove i oblidar-se un poc de la cultura del "pelotasso" que ha fet enriquir-se a uns pocs i que ens esta passant ara una cara factura a tots.

Tant de bo que aquest consell siga escoltat per qui puga encara fer alguna cosa al respecte. No entenc com un equip de govern que va expressar el seu desig de gestionar l'Ajuntament com una empresa per a fer-lo més eficient, no ha pensat en que fomentar l'ocupació de qualitat és, a dia de hui, infinitament més important que crear un edifici amb una finalitat tan poc clara com el que tenen pensat. Realment, estan pensant en el poble?


diumenge, 1 de febrer del 2009
3 comentarios